Posted by: Gurindam Jiwa | Monday, October 16, 2006

Selamat Moreh

Jangan jealous lagi ye!

Tonight breakfast AND moreh again: Mee Bandung Muar.

What is JT Sinaran Enterprise? Jawa Trading? But tastewise, it is recommendable.

It is supposed to have a website perencah.com but apparently has already expired. But it used to have one. Go ahead and try it.

From Tipah’s kitchen.

Note: JT Sinaran Enterprise (AS0236457-P), PJL 25 (TNB) Parit Jarum Laut, Bukit Gambir, 84800 Muar, Johor Darul Takzim • 012-2298415, 06-9763418 • Fax 06-9767532 • Maimunah Bte Kesot • jt_sinaran@yahoo.co.uk • JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/ 1 210-04/2004 • Jakim Expiration Date: 15-August-2009

Advertisements

Responses

  1. memang sedap….skali try kaluu…sendiri mau ingat lar…hahaha..cakap banyak pun x guna..buat dulu baru tau camna…..btol tak????

    Ya, produk-produk JT Sinaran ini memang sedap. Rasa macam nak pergi tengok kilang dia, kalau ada kesempatan.

  2. Assalamualaikum.
    Syabas kpd Pengusaha JT Sinaran kerana berjaya membawa dan memperkenalkan masakan Johor kepada umum terutama sekali kpd kami di sebelah Utara ini(Kedah ler),
    Perencah masakan yang paling sekali saya suka SUP,SOTO,MEE BANDUNG MUAR dan MEE REBUS JAWA..walaupun saya bukan org JAWA…keh…keh…keh.. Kepada saudara/i saya mengesyorkan CUBA dan pasti tak menyesal.

    “Bantulah produk Muslim”

    Wa’alaikumussalaam,

    Mee Bandung Muar tu memang favorite saya.

  3. mcm mane saya nk dapatkan…produk anda selain drp stesen petronas…..sbb ada stesen petronas yg menjual produk anda dengan harga yang lebih mahal daripada yang sepatutnya…iaitu rempah briani tanda label anda ialah rm8.00 tetapi stesen tersebut menjual dengan rm9.00 begitu juga dengan rempah briani lauk daging&ayam dengan harga rm9.20 tanda label anda rm9.00..bagaimana harga tidak mengikut tanda label yang telah pihak anda tetapkan.

    Assalaamu’alaikum Anna,

    Produk-produk JT Sinaran ini bukanlah produk saya. Saya sekadar mengesyorkannya sahaja, kerana pada saya produk-produk tersebut adalah lazat.

    Mengenai harga, pada pendapat saya, kesemua barangan yang dijual di “convenient store” (seperti Petronas Mesra, 7-Eleven, Shell Select, dll.) adalah memang lebih tinggi harganya dari kedai runcit biasa, ataupun pasaraya, kecuali barangan yang dikawal harganya seperti petrol, beras, dan gula.

    Hujjahnya mungkin agak panjang untuk diperjelaskan di sini. Tapi pada konsepnya, kalau kita mahukan barangan yang pada harga sepatutnya ataupun lebih murah, pergilah ke pasaraya besar seperti Mydin, Tesco, Giant, ataupun seumpamanya.

    Produk JT di atas saya dan isteri saya beli di pasaraya Warta ataupun kini pasaraya Bintang di Bandar Baru Bangi.

    Terima kasih kerana sudi mengunjung dan memberi komen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: