Posted by: Gurindam Jiwa | Monday, May 11, 2009

SRAI BBB’s 1st English Language Camp

Early morning briefing session marking the beginning of the SRAI BBB’s 1st English in Camp conducted by Sir Ganesh from Sekolah Kebangsaan Sg Merab Luar. Evidently, a sub-contract job by the administraton of SRAI BBB.
 

SRAI BBB had it’s first English Language Camp last weekend (9 – 10 May 2009). The official name of the program in Malay as listed in the letter to the parents was Program Perkhemahan Bahasa Inggeris, but there was no khemah (tent) at all during the program. Participants brought their own sleeping accessories (sleeping bags/mattresses).

My boy was a bit dissappointed about that, although he enjoyed the program overall. He he…

 

And the name “English In Camp” is a little puzzling to me. Why not English Language Camp or just English Camp? How does the “In” fit in?

My son’s short term memory is not exactly MI6 worthy. He’d make a terrible 007. He couldn’t remember much of the details of the camp. But he did bring home a magnetic chess set, a B5-size wire-O bound note book, a “free” cap, and some candy to show in return of the rm70 fee that we paid for the program. He thought those things were free.

He also said that there was supposed to be a group photo session, but he had no idea what happened to that session.

There were 150 students altogether, that made it into a whopping rm10,500 one-and-a-half-day camp. I wonder if it was worth all the money to the parents, and eventually the students themselves. It surely was to the contractor (The English Panel of SK Sg Merab Luar), and may be the school itself.


Responses

  1. My sons enjoyed the camp very much . Maybe it’s new adventure for them but the mother, father and their brother kept on passing in front of the school to have a look . hehehe.

    Wow! Did you pass in front of the school all day?

    I had a short talk with Cikgu Ganesh, Dr. Aniza, and Cikgu Osman, and then I left.

    After the event, my son was home without a school shirt, and a solat shirt. We found the solat shirt Monday morning. The son found his school shirt Monday evening.

    Looks like I really have to come up with that checklist for when picking up the boys. It can be really stressful losing one item after another on a daily basis.

  2. assalamualaikum……. may be my english is not as good as yourself so can I use Bahasa Melayu…. En Mazlan… kita kena ajar anak-anak amanah dengan barang yang dibekalkan apa yang perlu dibawa kesekolah & perlu dibawa balik, itu bukan salah cikgu, apa yg diaorang tahu barang apa yg anak2 kita bawa.. jangan tunjukkan sangat kita ni ibubapa yang x tau ajar anak atau kita sendiri yang kurang ajar…… apa yang dibuat oleh sekolah anak U, I lihat semuanya x kena, ada aje salahnya pada U….. kita ni betul sangat ke…. kita ni sempurna sangat ke…sedarla anak U pun hantar ke sekolah baik U ajar saja dia di rumah, atau U aje bukak sekolah & jadi guru la… Sepatutnya U berjumpa dgn pihak pentadbiran bincang elok2 apa yang sepatutnya dibuat @ U tunjuk cara dan terlibat sama…. baru tahu apa yang terjadi… dan U dapat gak bahagian dari 10k yg dibayar… ada gak masyuknya……. Anyway kalau kita x suka jangan libatkan diri kita & anak2….. guru anak2 kita itu manusia yang sama macam kita, lebihnya mereka MENDIDIK & MENGAJAR anak2 kita HORMATILAH mereka sebagai SEORANG GURU…..

    Tuan Selamat,

    1: Di manakah yang saya tulis itu menyalahkan cikgu? Saya sedang bercerita tentang anak saya, bukan tentang cikgu. Terima kasih kerana mengatakan saya ni tak tau ajar anak, dan saya ni kurang ajar.

    2: Di manakah yang saya tulis yang apa yang dibuat oleh sekolah semuanya tak kena?

    I know you are an astute reader, so please enlighten me. I am here to discourse while exercising all of our rights to discuss. We’re all educators and educated, so we should be articulate enough to form tasteful, civil, informed, and professional responses. We don’t hire snipers to do our shooting and spray garbage all over. We’re open to discussion. This isn’t the stone age. And is that all you think about: “masyuk?”

  3. baguslah kalau Encik sedar, tapi takkan tak sedar setiap komen encik itu secara sinisnya dalam maksudnya….. Saya tahu sangat sekolah ini, ramai gurunya kawan-kawan saya termasuk cikgu osman dan dia ada beritahu saya apa yang berlaku disana….. kesian dia, susah senang beliau menjayakan program itu mendapat perhatian yang teruk dari parent apatah lagi PIBG sekolah, tahkan tahu @ tidak?… adake support dia? Duit RM10,500 sudah tentu dia bayar kpd pengendali program yang dijemput…. ada duit semua benda boleh buat… takkan nak job percuma aje kan? Bagi saya lah hal-hal begini elok diselesaikan secara dalaman, ajak bincang, bukan tulis dalam blog kasi suma orang tau betapa buruk dan lahapnya sekolah agama menelan duit orang………

    If there is sinister within, you’re no good at digging out, that is for sure. Since you know many there, why don’t come and stick your neck out, especially at the PTA’s AGM and offer some input with your actual face showing, instead of hiding behind your keyboard?

    Even better, tell the teachers to come out and start talking to parents. A lot of the teachers are parents, too, so they ought to know. We have many questions, and they have many answers. If they don’t come out and talk, then we’ll never know. Let’s dialogue. We’re not adversaries.

    Somewhere in this blog, I have actually defended the teacher you mentioned, though not by name, even though I know he got strings. A savvy and sharp reader like you would pick that out.

    As for this program, I haven’t a clue other than through the flier that came home. Supportive? I sent my son there and paid in full, in case you haven’t figured out.

    Dalaman? I’m not allowed inside, hence this blog; you must know since you know a lot. PTA Committee members are asked to attend meetings, but we can’t ask much. Even the PTA’s own accounts is beyond limits. When I asked, people just mummed.

    As for my writing, you’re not reading what I write, instead you read what you think I write. Although at least you made your comment. I salute that.

    “…buruk dan lahapnya sekolah agama menelan duit orang?” I wouldn’t know. May be you do.

  4. Salam En.Mazlan, personally saya tak realized ada English Camp ni, mungkin sbb anak2 saya yg bersekolah di situ menghidap demam sebelum itu so that saya tak dpt maklumat berkenaan.
    Anyway…bagi saya, banyak pula persoalan2 yg memerlukan jawapan berkaitan dgn program tersebut. Dalam analisa saya, pada masa ini banyak syarikat bagai cendawan yg menawarkan pelbagai program kursus dgn pakej ribuan ringgit; ada juga institusi yg merekabentuk kursus atas kursus lalu mengaut keuntungan demi keuntungan atas angin (ini di tempat lain yg saya tahu dan pasti kewujudannya). Satu lagi, bila agaknya sukan sekolah? Kot saya yang ketinggalan maklumat kot……

  5. English in Camp dpt membantu banyak pihak terutamanya pihak ibibapa yang sibuk dengan kerjaya masing-masing. Wujudnya English in Camp dapat juga membantu latihan sosial kanak-kanak dalam membina hubungan dengan kanak-kanak lain.

    Jadi tak usah la kita,sebagai ibubapa, bergaduh tentang macam mana mengajar anak-anak dan macam mana menguruskan sesebuah sekolah.

    Kanak-kanak dijadikan oleh TIHAN yang maha ESA berlainan antara satu dengan yang lain. Jadi,cara mengajarnya adalah berbeza-beza.

    Kita sebagai orang yang lebih tua sepatutnya menunujukan cara hidup yang baik dan sesuai. Dengan bertengkar,tidak membuahkan hasil langsung.

    Jadi,wahai umat ISLAM,muslimin dan muslimat, sedarlah…..

    Ingat pesan NABI,menuntut ilmu biar sampai ke negeri China.

    Bermaksud,dimana-mana ada ilmuNYA untuk kita tuntut dan dengan pelbagai cara.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: